Lichtplan Restaurant Nulde

default
Lichtplan Restaurant Nulde

Langs de A28 bij Strand Nulde is een nieuwe restaurant gerealiseerd die vanuit binnen over een groot terras uit kijkt over de haven en de randmeren. Rondom het gebouw bevinden zich 114 parkeerplaatsen. Van der Heiden installatiebedrijf heeft bij de bouw van dit bijzondere object het lichtplan verzorgd voor de terreinverlichting. Het thema hiervoor is duurzaam.

Bij het maken van een lichtplan voor terreinverlichting moet je vooraf aan veel dingen denken zoals design, techniek , duurzaamheid en regelgeving. Alle elementen moeten samen komen maar waar loop je tegenaan?

Voor een restaurant wil je dat de klant veilig zijn of haar auto terug kan vinden. Goede verlichting is ook voor de veiligheid (diefstalpreventie) van belang. Een obstakel voor de parkeerterrein verlichting van restaurants is dat je genoeg moet zien in het donker maar dat het licht het pand moet versterken en niet moet uitlichten. Doordat er niet continue beweging plaatsvindt van voorbijrijdende auto’s, moet er wel genoeg licht zijn over het gehele terrein. Hiervoor is een lichtplan maken een goede manier. Met een lichtplan kun je gemakkelijk in kaart brengen hoeveel licht er nodig is en waar.

Voor Nulde hebben we een duurzaam lichtplan gemaakt waarbij we gekozen hebben voor LED lampen die speciaal gemaakt zijn per positie. Loopt u tegen het zelfde probleem aan en wilt u weten hoeveel licht uw terrein nodig heeft, welke plek het beste is, hoeveel masten u nodig heeft en met welke armatuur en wattage, wij adviseren u hier graag bij.